Distanční kurz, 6 měsíců
On-line kurz, 6 měsíců
Distanční kurz, 2 měsíce
On-line kurz, 35 dnů
On-line kurz, 28 dnů
On-line kurz, 36 dní
On-line kurz, 26 dní
On-line kurz, 28 dní
On-line kurz, 8 hodin
On-line kurz, 5 hodin
Pobytový seminář, 3 dny
Vše o studiu
Důležité informace týkající se filozofie našeho vzdělávání, způsobu a formy studia. Podívejte se také, jak se u nás studuje.
Neexistuje jedna jediná správná forma stravování. Vše je otázkou individuality člověka a způsobu uvažování. Číst dále
Představte si, že jdete nakupovat a toužíte po tom pořídit si skutečně zdravé potraviny jako základ celodenního stravování. Číst dále
Abychom mohli se stravou pracovat ve prospěch svého zdraví, je třeba nejen znát složení jednotlivých potravin... Číst dále
Bílkoviny jsou základní stavební složkou našich svalů, kloubů, kůže či vnitřních orgánů, a tělo si je současně nedokáže samo vyrobit... Číst dále
Sacharidy dodávají tělu rychle využitelnou energii. Podle toho, jaké mají složení, se mění i rychlost, jakou z nich v těle tato energie vzniká (nejrychleji z tzv. cukrů)... Číst dále
Vláknina fakticky patří do skupiny sacharidů. Existují dva základní druhy vlákniny (zastoupené v rostlinách)... Číst dále
Tuky jsou společně s bílkovinami a sacharidy základní stavební složkou našeho těla. Plní řadu nezbytných funkcí. Číst dále
O pitné vodě (ve smyslu jejího dlouhodobého bezpečného příjmu) hovoříme v okamžiku, kdy obssahuje minerální látky... Číst dále
Vitamíny jsou látky, které musíme přijímat stravou, protože lidský organismus není schopen je vyrábět sám... Číst dále
Minerály jsou v těle obsaženy jen v malých množstvích - celkově tvoří přibližně 4 procenta tělesné váhy... Číst dále
Fytoživiny, často označované jako fytochemické látky, jsou sloučeniny nacházející se v různých rostlinách... Číst dále
Antioxidanty jsou látky nacházející se ve stravě (v naprosté většině v rostlinné), jejichž úkolem je likvidovat tzv. volné radikály... Číst dále
Jakmile si ve snaze sestavit způsob stravování, který vychází vstříc našim individuálním potřebám, zvolíme spektrum pro nás vhodných potravin... Číst dále
Potraviny, které jíme, mají kromě jiného schopnost vyvolávat v těle takzvanou glykemickou odezvu... Číst dále
Každá potravina, kterou máme možnost jíst, musí být zpracována trávicím traktem... Číst dále
Většina potravin má schopnost vyvolávat po konzumaci pocity tepla nebo chladu v těle... Číst dále
Fungování tělesných buněk, tkání, orgánů či celého systému se vždy odvíjí i od kvality acidobazické rovnováhy vnitřního prostředí. Číst dále
Základem pro hodnocení energetických tendencí jsou čínské pojmy jin a jang, které v posledních několika desetiletích poměrně zdomácněly i v našich končinách... Číst dále
Chuť každého jídla, které konzumujeme, je ryze subjektivní a silně individuální faktor, který je postaven na emocích... Číst dále
Antinutriční látky jsou poměrně rozsáhlou skupinou složek nacházejících se ve většině potravin rostlinného i živočišného původu... Číst dále
Za jednu z hlavních příčin vzniku nadváhy nebo cukrovky druhého typu je považována vysoká konzumace jednoduchých cukrů, případně sacharidů s vysokou glykemickou hodnotou... Číst dále
V posledních několika dekádách se stalo tradicí obohacovat potraviny o různé složky. Cíleně se tímto zvyšuje obsah esenciálních živin... Číst dále
V současné době ve vyspělých zemích užívá potravinové doplňky přibližně třetina dospělých lidí... Číst dále
Poruchy příjmu potravy se objevují v moderní společnosti stále častěji. Nejvíce postihují mladší věkové kategorie, častěji ženy. Číst dále
Doporučená denní dávka (DDD) je označení pro množství určité nutriční látky, kterou bychom měli dostat v potravě... Číst dále
Metabolický syndrom je pojmem, který se cituje stále častěji. Důvodem je nejen fakt, že postihuje stále větší část populace... Číst dále
Detoxikace je velmi často citovaný pojem, a to především v oblasti podpory prodeje různých potravin, doplňků stravy, různých přístrojů či obecně podpůrných metod... Číst dále
Každý, kdo se jednou pustí do úprav systému stravování a přitom chce, aby se chování organismu ubíralo požadovaným směrem a současně si nepoškodil zdraví... Číst dále
Člověk se jako všežravec odlišuje od ostatních živočichů ve vztahu ke stravování jednou nespornou výhodou: Jeho metabolismus vykazuje...Číst dále
Štítná žláza je endokrinní žláza umístěná na přední straně krku pod štítnou chrupavkou. Pro kvalitu lidského života je důležitá proto, že produkuje klíčové hormony... Číst dále
Přejít na nabídku kurzů