Zakladatel vzdělávací společnosti ATAC vystudoval Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Jako aktivní sportovec se zajímal o vliv stravy na zdraví a možnosti doplňkové výživy ovlivňovat fyzickou výkonnost. Po ukončení studií jako spoluzakladatel společnosti vyrábějící a prodávající doplňky stravy pro sportovce začal radit nejprve kolegům ve sportu.
Po ukončení aktivní sportovní kariéry (atletika, armwrestling) postupně svoji konzultační činnost rozšiřoval na přednášky a workshopy, v roce 2007 spustil první turnus půlročního kurzu „Poradce pro výživu“, o který je dodnes z celé nabídky pořádaných kurzů největší zájem.
Systém vzdělávání, který vytvořil a neustále rozvíjí, učí zájemce hledat vztahy a souvislosti v celostním poznávání mezi stravou a zdravím. Studium je proto postaveno nejen na moderních vědeckých poznatcích, ale prolíná i moudra a zkušenosti filozofií, jako jsou Makrobiotika, Ájurvéda a Tradiční čínská medicína.
Jeho cílem je poskytovat takové vzdělání, které lze převést do skutečného života. Vytvořil proto výukovou aplikaci ZOF, která je nedílnou součástí všech kurzů. S touto pomůckou se studenti učí převádět teorii do praxe vytvářením konkrétních receptů a jídelníčků. Aplikace umí vyhodnocovat celou řadu důležitých charakteristik, které jsou nedílnou součástí studia celostního přístupu ke stravování. Naprosto zásadním způsobem tak pomáhá v uvědomění, jak pro konkrétní individualitu i situaci vytvořit ten správný jídelníček.
Způsob stravování, který preferuje a současně i vyučuje, je postaven na pestrosti a vyváženosti ve výběru potravin, kdy tato volba musí odpovídat potřebám každého jedince. Takový systém nikdy není pevně daný, ale je naopak pružný a neustále se na základě potřeb každého člověka vyvíjí. Jakékoli tzv. „normované jídelníčky“ této filozofii nikdy odpovídat nemohou. Proto v kurzech vychovává zájemce o zdravý životní styl, kteří chtějí získat komplexní pohled na stravování.
Je autorem aplikace ZOF, která vznikla z výukové hry. Pomáhá jejím uživatelům nejen sledovat kvalitu stravování, ale i napravovat chyby v jídelníčku.
Od roku 2010 spolupracoval s Českou televizí na velmi úspěšném pořadu „Pod pokličkou“, je autorem pěti knih o výživě a zdraví.
Je nutričním garantem první organizované modré zóny dlouhověkosti v ČR (www.zonadlouhovekostitrebic.cz).