Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Smažený vánoční kapr bez lepku a laktózy

Smažený vánoční kapr bez lepku a laktózy

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A3 - Vejce, A9 - Celer, A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Příprava kapra: Řízky osolíme, zakápneme čerstvým citronem, opepříme a naložíme do talíře s konopným mlékem.
2
Po několikahodinovém marinování řízky lehce otřeme papírovou utěrkou a obalíme v mouce.
3
Poté je namočíme v misce s rozšlehaným vejcem a obalíme pohankovou strouhankou.
4
Do rozpálené pánve s olejem vložíme řízky a z obou stran osmažíme.
5
Během smažení posypeme rybu drceným rozmarýnem.
6
Kapra je vhodné nechat krátce odležet na papírovém ubrousku, který vytáhne přebytečný tuk ze strouhanky.
7
Příprava salátu: Brambory vaříme celé, nesolené a ve slupce (přibližně 20 minut).
8
Současně uvaříme v nesolené vodě mrkev a celer nakrájené na malé kostky.
9
Jakmile brambory zchladnou, oloupeme je a nakrájíme na kostičky.
10
Dále nakrájíme na kostičky cibuli, zavařené okurky a papriku.
11
Všechny ingredience smícháme.
12
Přidáme sójový jogurt.
13
Ochutíme solí, pepřem, balsamikovým octem a sirupem.
14
Důkladně promícháme, přikryjeme a necháme v chladu odstát.
15
Podáváme s nakrájenými rajčátky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

793
kcal

3319
kJ

Makroživiny

01632496581 42.06 g67.84 g36.38 g13.09 g B S T Vl
Bílkoviny:42.06 g
Sacharidy:67.84 g
Tuky:36.38 g
Vláknina:13.09 g

Glykémie

index
31
kcal

nálož
21.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.59
kcal

cholesterol
294.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (42.06 g) Sacharidy (67.84 g) Tuky (36.38 g) Vláknina (13.09 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (21.6 %) Sacharidy (34.9 %) Tuky (40.3 %) Vláknina (3.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.