Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka
Energie kcal
379 kcal
Energie kJ
1584 kJ
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
80 g
Tuky
1.2 g
Vláknina
2 g
Rýžová mouka hladká se vyrábí rozemletím celých zrn rýže (Oryza sativa).
Rýžová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je chudá na vlákninu, disponuje proto vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí,
- diabetem,
- v průběhu redukčních diet.
Rýžová mouka se používá pro výrobu:
- těstovin,
- moučníků,
- kaší,
- pečiva.
Je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.