Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka rýžová hladká

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka

Mouka rýžová hladká

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

379 kcal

Energie kJ

1584 kJ

Bílkoviny

7 g

Sacharidy

80 g

Tuky

1.2 g

Vláknina

2 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (7 g) Sacharidy (80 g) Tuky (1.2 g) Vláknina (2 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (7.7 %) Sacharidy (88.4 %) Tuky (2.9 %) Vláknina (1.1 %)

Rýžová mouka hladká se vyrábí rozemletím celých zrn rýže (Oryza sativa). 

Rýžová mouka hladká a zdraví

Rýžová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je chudá na vlákninu, disponuje proto vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informací by měli správně nakládat především lidé:
- s inzulínovou rezistencí
diabetem, 
- v průběhu redukčních diet.

Rýžová mouka hladká v kuchyni

Rýžová mouka se používá pro výrobu:
těstovin
moučníků
kaší,
pečiva.
Je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.