Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Hovězí guláš s karlovarským knedlíkem

Hovězí guláš s karlovarským knedlíkem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A7 - Mléko, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
Příprava guláše: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.
2
Vložíme ji do hrnce se sádlem a za občasného míchání restujeme.
3
Maso nakrájíme na kousky.
4
Po zhnědnutí cibule přidáme maso a za průběžného míchání necháme zatáhnout bílkoviny.
5
Dochutíme paprikou, majoránkou, rajským protlakem, česnekem, pepřem a solí.
6
Pod poklicí dusíme minimálně 60 minut.
7
Příprava knedlíku: Rohlíky nakrájíme na kostičky.
8
V misce je zalijeme mlékem.
9
Přidáme nasekanou petrželovou nať, sůl, žloutek a mouku.
10
Vložíme ještě bílek ušlehaný do sněhu.
11
Směs důkladně promícháme a vytvarujeme knedlík.
12
Zabalíme jej do potravinové folie.
13
Vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme přibližně 25 minut.
14
Guláš podáváme s krájenou zeleninou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

732
kcal

3064
kJ

Makroživiny

01938577695 51.52 g78.89 g21.25 g9.72 g B S T Vl
Bílkoviny:51.52 g
Sacharidy:78.89 g
Tuky:21.25 g
Vláknina:9.72 g

Glykémie

index
28
kcal

nálož
22.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
4.05
kcal

cholesterol
232.3
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (51.52 g) Sacharidy (78.89 g) Tuky (21.25 g) Vláknina (9.72 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (28.5 %) Sacharidy (43.6 %) Tuky (25.3 %) Vláknina (2.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.