Kurzy ATAC

Nový rekvalifikační kurz „Výživový poradce“ s akreditací MŠMT

Rekvalifikační kurz Poradce pro výživu

Prakticky jediný důvod, proč jsme podstoupili martýrium s cílem získat akreditaci k rekvalifikačnímu kurzu Výživový poradce spočíval ve faktu, že nás zájemci o tuto formu studia neustále bombardovali s dotazy a žádostmi. Po několika letech „pečlivého odolávání“ jsme nakonec hlasu trhu podlehli a vyšli vstříc všem, kteří mají svoje důvody, proč potřebují k profesnímu životu „kulaté razítko“.

Koncepce Ministerstva školství má v oblasti vzdělávání jasně definovaná pravidla, kde ne všechna se nám bezvýhradně líbí. Naší filozofií bylo vždy poskytovat celostní pohled na výživu, navíc postavený na formě studia bez zbytečného stresu. Toto neznamená, že bychom nebyli přísní a nepožadovali dodržování námi definovaného studijního řádu a vykazování studijních výsledků. Právě naopak. Chceme, aby naši absolventi od nás odcházeli s vědomím, že skutečně zaslouženě umí. Jako člověk, který byl nucen projít systémem klasického studia od základní až po vysokou školu s dominantní orientací na práci s levou mozkovou hemisférou a nezbytnými dávkami stresu ze zkoušení, při němž si učitelé a profesoři krmili ego všemožnými způsoby, dodnes nesnáším tento konvenční způsob studia. Ostatně to byl jeden z důvodů, proč jsem založil vzdělávací společnost, kde principy kráčí tak trochu jinou cestou.

Oblast vzdělávání řízená ministerskými pravidly ale má svoje opodstatnění. Jsou definovány normy kvality, které odpovídají moderním standardům výuky. A převážná většina dnešní společnosti, která je tímto systémem školství „odkojena“, po nich i touží.

Rekvalifikační kurz Výživový poradce, který rozšířil naši nabídku, je postaven na všech pravidlech, která jsou konvenčním systémem vzdělávání vyžadována:

  1. Obsahuje klíčové informace vedoucí k tomu, aby každý absolvent byl schopen se orientovat v problematice výživy na úrovni výběru i kvality potravin, doplňků stravy, fungování metabolismu a mnoha dalších aspektů souvisejících se stravou.
  2. Svým rozsahem (hodinovými dotacemi) splňuje podmínky, které MŠMT pro tuto formu vzdělávání vyžaduje.
  3. Z důvodu přítomnosti několika lektorů, kde každý přednáší svoje specifické téma, získají účastníci kurzu různé úhly pohledu na problematiku výživy a zdraví.
  4. Kurz je rekvalifikační, může být proto hrazen z prostředků Úřadu práce.
  5. Jeho absolventi získají certifikát s razítkem MŠMT, které je v praxi vnímáno jako určitý symbol kvality.

Náš nejrozsáhlejší kurz „Poradce pro výživu a suplementaci“ v distanční i on-line formě tak získal nového „bratříčka“. Jeho náplň a rozsah je podstatně kratší, než se pyšní ostatní dva „neakreditované“, na jeho konci po složení zkoušek ale získáte certifikát s akreditací MŠMT. Navíc se jedná o rekvalifikační kurz, což přináší možnost vzdělávání i lidem hledajícím nové pracovní uplatnění. Je řízen pravidly Ministerstva školství, mezi která patří například požadavek maturity každého účastníka, dosažení 18 let věku či povinnost složit zkoušky před zkušební komisí.

Ze strany zájemců o studium je nejčastěji kladena otázka, pro koho je vhodný časově kratší rekvalifikační kurz a komu se bude více hodit půlroční studium:

Rekvalifikační kurz - Výživový poradce (akreditace MŠMT) je vhodný…

  • Pro toho, kdo startuje novou profesní dráhu – kurz je rekvalifikační a může být hrazen z prostředků Úřadu práce.
  • Pro toho, kdo už u nás absolvoval studium Poradce bez akreditace, a potřebuje ještě „razítko od ministerstva školství“. Pro tyto studenty máme rekvalifikační kurz za zvýhodněnou cenu.
  • Pro toho, kdo chce vystudovat kurz výživového poradenství pod vedením specialistů v tomto oboru.

Poradce pro výživu (distanční a on-line studium bez akreditace MŠMT) je vhodný…

  • Pro toho, kdo už nějaký akreditovaný kurz výživového poradenství absolvoval, a chce si rozšířit znalosti o holistický pohled na stravování v nejkomplexnějším kurzu výživového poradenství v Česku (6 měsíců studia).
  • Pro toho, kdo „nepotřebuje razítko“, ale chce se dozvědět pro svoji potřebu (nebo pro potřebu svých blízkých) co nejvíce z problematiky zdravé výživy.
  • Pro toho, kdo pracuje v oboru, ve kterém je dobré o zdravé výživě znát co nejvíce – dietní sestry, fyzioterapeuti, lékaři, sportovní instruktoři, trenéři…

Přečtěte si více o rekvalifikačním kurzu.

Mgr. Martin Jelínek

Co říkají o studiu naši absolventi

Zdeňka Prušáková Řepová, Dis.

Jsem šťastná a nesmírně vděčná, že jsem získala dar a možnosti šířit mezi veřejnost zdraví, krásu a výživu - jako podporu kvalitního a plnohodnotného života. Ke kurzům pana Mgr. Martina Jelínka jsem se dostala přes jeho knihy a přednášky, které jsou TOP, odborné, zajímavé, praktické, poutavé a jednoduchou formou převeditelné do běžného života obyčejných lidí. Po přečtení knihy „Výživa při zhoubných onemocněních“ jsem chtěla další, a tak jsem se plynule ocitla v on-line kurzech ATAC. WOW - to bylo přesně to, co jsem potřebovala. V pohodlí svého domo va, v časech a tempu, kdy a jak se to člověku hodí, bez stresu a dojíždění. Kurzy doporučuji každému bez rozdílu. Zařadila bych je jako povinnou školní docházku a povinný předmět. Vyhovuje mi rozsah učiva, odbornost, praktická část kurzů (výuková hra), testovací část, videa, ale i poradna pro studenty, která je velmi přínosným prvkem. Způsob stravování, který sama preferuji a současně i předávám dál nádherně rezonuje s celým kurzem a podstatou pana Jelínka. Kurzy jsou postaveny na velmi pevných a stabilních základech - tj. na PESTROSTI, VYVÁŽENOSTI, KVALITNÍCH POTRAVINÁCH, kdy vše musí ladit s konkrétními potřebami jednotlivce. Pracuji s lidmi trpícími histaminovou intolerancí (sama mám tuto HIT nálepku), potravinovými alergiemi, ekzémy, trávicími problémy atd.. a v tomto ooru bje skutečně velkou výzvou nastavit jídelníček tak, aby strava byla vyvážená a chutná. Jaké potraviny preferovat a jakým by se měl postižený člověk naopak vyhýbat. Jaký výživový styl použít při prevenci a vzniku různých problémů... Osobní a negativní zkušenosti v oblasti medicíny, farmaceutického průmyslu a nutričních poradců mi pomohly otevřít si svou vlastní praxi a pan Mgr. Martin Jelínek mi dodal další potřebné vědomosti a know-how v podobě úžasných ATAC kurzů.

Ing. Irena Lakosilová

Oblastí výživy a její spojitostí s nemocemi se věnuji více než 15 let, posledních 10 let se moje záliba stala mých povoláním. V současné době naše firma dodává jídlo do více než 20 mateřských škol v Brně, řadě obchodů se zdravou výživou, firmám i soukromým osobám. Lidem, kterým není lhostejné, co konzumují. Mohu říct, že Mgr. Jelínek svou erudicí a úžasným přesahem svých znalostí v oblasti výživy splnil má očekávání v oblasti celostního pohledu na výživu opravdu beze zbytku. Velmi kvalitně jsem si rozšířila mé stávající know- how v oblasti výživy, redukce nadváhy, přírodní suplementace i tvorbu konkrétních jídelníčků. Kurz mohu vřele doporučit. Myslím, že jeho komplexnost v Česku nemá opravdu obdoby.

Aleš Velich

Největší hodnotu jsem objevil až s odstupem času a zvyšující se praxí. Pro mě byl největší hodnotou komplexní, nestranný pohled na kvalitu a pestrost stravování u nás. Rozšíření základního povědomí o možnostech hodnocení a celkového pohledu na tělo a osobnost člověka. Největší pravdou bylo, že jedině tělo klienta má pravdu v tom co mu nejvíce vyhovuje. A vše se musí točit kolem toho, že každý je jiný a prošel si různým vývojem a potřebuje ve stravě použít pestrost a střídmost.