Kurzy ATAC

Úvod / Jak se u nás studuje / Jsem přísný lektor?

Jsem přísný lektor?

Jsem přísný lektor?

Nejsem :-)

Jsem pouze náročný. Primárně sám na sebe, protože jsem si vědom, že vzdělání, které poskytuji, nemalým způsobem ovlivňuje kvalitu životů nejen studujících, ale i jejich okolí. Z této pozice chci poskytovat co nejkompletnější informace ve stravitelné formě pro každého. Jedinou smysluplnou možností je zaujmout celostní pohled na problematiku výživy. Jedině tak si z kurzů odnese každý to, co chce a současně potřebuje.

A protože jsem v přístupu k životu maximalista, tuto (ne)šťastnou vlastnost mám tendenci přenášet i do studia. Dochází například k tomu, že na základě neustálých zpětných vazeb od studujících mám snahu kurzy průběžně upravovat a tím je i vylepšovat. Musím se přitom držet na uzdě, aby celkový rozsah jednotlivých lekcí i úroveň jejich odbornosti nepřesahovaly rámec, který by zlikvidoval studijní snažení většiny zájemců.

Abych žil s čistým svědomím, že studenty opravdu něco naučím, je systém studia nastaven nekompromisně, což se na první pohled může tvářit přísně. Mám teď na mysli nejen kurz Poradce pro výživu, o který je obecně největší zájem, ale i kurzy Výživa dětí, Výživa ve sportu, Makrobiotika v české kuchyni, Vegetariánství a veganství v praxi, Tajemství biologického věku, Meditace pro začátečníky. Každý, kdo si kurz zaplatí, jím i projde. Certifikát o jeho absolvování ale obdrží pouze ten, kdo splní všechny podmínky studia:

  • Úspěšné složení všech testů včetně závěrečného,
  • Vytvoření všech úkolů v podobě jídelníčků ve výukové hře ZOF,
  • V případě kurzu „Poradce pro výživu“ i obhájení seminární práce.

V podstatě nejsem přísný, protože takový lektorský status vyvolá vždy v mysli studujícího určitou formu odporu či stresu. A to je přesný opak pohody a schopnosti v klidu rozjímat nad vztahy a souvislostmi mezi fakty, což je základ úspěchu v každé filozofii.

Není to tedy přísnost, ale úroveň mojí náročnosti k přístupu ke studiu a snaha předat co nejvíce. Ke každému, kdo tak projde jakýmkoli mým kurzem, u kterého se skládají závěrečné zkoušky, chovám hlubokou úctu, protože vím, že musel splnit moje podmínky studia. Ty jsou jednoduché, ale ne snadné. Vím to proto, že kladu nemalé nároky především sám na sebe, a něco podobného očekávám i od svého okolí.

Každý máme možnost a schopnost svým dílem přispět ke zlepšení tohoto světa. Toho dosáhneme kladením si vyšších nároků – sami na sebe i svoje okolí. Přísnost je pouze egoistický stav mysli, kdy vytváříme nepřátelské prostředí. A v takovém není možné kvalitně a v klidu studovat.

Přísnost je nesmysl. Přežitek. Pozůstatek starých rádobyvzdělávacích metod a současně křečovitá snaha o nastolení atmosféry strachu a pochybností o svých vlastních schopnostech.

Toužím po předávání kvalitního vzdělávání v oblasti stravy a zdraví. Hrátky na přísné učitele rád přenechám jiným. A navíc se vnitřně nepovažuji za lektora, kouče ani učitele. Sám sebe vnímám jako průvodce. Průvodce stravou těla i mysli, který rád předává svoje zkušenosti všem, kteří mají skutečný zájem.

Mgr. Martin Jelínek

Mgr. Martin Jelínek

Co říkají o studiu naši absolventi

Markéta Rožanská

Před pár lety jsem dosáhla střednědobého věku, kdy se tělo mění a tato změna je často spojená s nekontrolovatelným nárůstem tukové hmoty. Toto se stalo také mému tělu, a i přes to, že jsem vždy hodně sportovala a myslela si, že se stravuji „zdravě“, nárůst tukové hmoty se nedařilo zastavit. Po pár měsících hledání, jak rozumně upravit stravování, aniž bych musela držet diety, jsem natrefila na pojem „vyvážená strava“, který zněl věrohodně. Zásady vyváženého stravování jsem začala praktikovat a tvorba tukové hmoty se nejen zastavila, ba dokonce všechen přebytečný tuk z mého těla postupně zmizel. Nahlédnutí do neuvěřitelného vesmíru naší střevní mikroflóry mě zaujalo natolik, že jsem se rozhodla tomuto tématu věnovat profesionálně a hledala nějaké vhodné kurzy, kde bych si nabyté vědomosti potvrdila. Děkuji osudu, že jsem našla kurzy ATAC pana Martina Jelínka, ve kterých jsem si vědomosti nejen potvrdila, ale neuvěřitelným způsobem také rozšířila. Původní profesí jsem analytický chemik a přes 20 let pracuji ve farmaceutickém průmyslu. Na těla klientů nahlížím podobně, jako na farmaceutickou továrnu - aby bylo možno vyrobit kvalitní léky, musí se do továrny neustále dodávat různé kvalitní suroviny ve správných množstvích. A stejně tak je to i s lidským tělem - také mu musíme dodávat kvalitní živiny ve správných množstvích, jinak nemůže správně a zdravě fungovat. Na rozbory jídelníčků svých klientů velice ráda využívám aplikaci ZOFapp, díky které mohu nahlédnout na množství a druhy přijímaných živin opravdu detailně a klientům pak velice konkrétně doporučit, co jim ve stravě chybí nebo naopak přebývá. Velkou výhodou také je, že se mohu stále vracet k jednotlivým lekcím kurzů ATAC a čerpat z nich. Spolupráce s jednotlivými klienty a často se opakující stejné problémy a stejné dotazy mě vedly k rozhodnutí sepsat e-book „Základy vyváženého stravování aneb 8 přehledných rad, jak upravit stravování napořád (a svému tělu přitom naslouchat)“. Své vzdělání jsem si následně rozšířila o profesní kvalifikaci „Lektor dalšího vzdělávání“ - smysluplné a logické zásady vyvážené stravy a jejího přímého vlivu na zdraví dále předávám také prostřednictvím různých kurzů či seminářů.

Ing. Dana Balcarová

Přihlášení do kurzu Poradce pro výživu a suplementaci bylo rozhodnutí, kterého nebudu nikdy litovat a při pomyšlení na ten den se ještě dnes chvěji. Bylo to pro mne zásadní: dospěla jsem! Doslova jsem hltala každou novou přednášku a postupně začínala chápat, jak náš organismus funguje, co všechno můžeme ovlivnit a jak jsme mnohdy slepí. To jsem přesně potřebovala: pochopit!!! Posunulo mě to o velký kus dál. Jsem ráda, že mohu pomoci hlavně svým blízkým a opravdu komukoliv nastavit jídelníček tak, jak si přeje a podle toho, co tím chce dosáhnout. Dělá mi radost se o nově nabyté poznatky rozdělit, i když moje profese je úplně jiná a nemohu se prozatím výživě věnovat naplno. Moc děkuji za srozumitelné a komplexní uvedení do této problematiky. Změnilo mi to život k lepšímu.

Výživové centrum Prima hubnutí

Za 8 let, co se věnujeme naplno výživovému poradenství, pod naším vedením klienti zhubli již více jak 62 000 kg. Ve chvíli, kdy přijímáme výživového poradce do našeho týmu, který pracuje s klienty naším jménem, je velmi důležitě, abychom se mohli spolehnout, že vybíráme dostatečného profesionála se znalostmi a ideálně i praxí. V minulosti jsme svým poradcům kurzy ATAC doporučovali, v současné době jsou pro spolupráci nezbytnou podmínkou. Mimo cenných znalostí se poradci naučí hlavně to, jak spolu jednotlivé informace souvisí a zároveň jak vhodně suplementovat. V kurzech ATAC Mgr. Jelínka víme, že přístup je nestranný a jako majitelé poradny je můžeme 100 % doporučit.