Aktuálně připravujeme novou verzi kurzu.
Rozsah: 160 hodin výuky.
Na tento kurz je možnost získat příspěvek od Úřadu práce.
Vstupní předpoklady
Minimální vzdělání účastníka:
- ukončené střední vzdělání (minimálně výuční list)
Další vstupní předpoklady:
- dosažení 18 let věku,
- přístup k internetu.
Kurz je určen pro: Všechny zájemce o zdravý životní styl postavený na racionálním způsobu stravování.
Profil absolventa
Absolvent kurzu:
- ovládá kategorizaci potravinářských výrobků, funkčních potravin, doplňků stravy,
- ovládá základní předpisy týkající se výroby, zpracování, registrace a hygienického ošetření potravin,
- orientuje se v jednotlivých složkách stravy (makroživin i mikroprvků) včetně vody a problematiky pitného režimu - tj. zná jejich účinky, využití, energetické hodnoty, doporučené denní dávky, biologickou hodnotu (vstřebatelnost) a umí je adaptovat pro různé uživatele,
- ovládá význam potravin a jejich složek při prevenci civilizačních chorob,
- ovládá význam suplementace při prevenci civilizačních chorob,
- umí interpretovat a v praxi používat běžné indexy, jednotky a veličiny jako např. energetickou bilanci organismu při běžných činnostech, DDD (RDA), GI (glykemický index), BM (bazální metabolismus), BI (Broccův index), BMI (Body Mass Index), % tělesného tuku, % zastoupených živin ve stravě (hmotnostně i v procentech energie),
- umí sestavit jídelníček z hlediska obecných i specifických požadavků běžné populace – děti, mládež, dospělí, senioři, těhotné a kojící ženy, sportovci, lidé s nadváhou i podvýživou,
- zná problematiku sportovní výživy včetně specifické suplementace pro jednotlivá sportovní odvětví,
- ovládá problematiku kategorizace i určování somatotypu jedince,
- má přehled o použití tradičních i netradičních potravin a jejich gastronomických úprav v rámci zdravé výživy.
Náplň a rozsah kurzu
Tabulka znázorňující náplň a rozsah kurzu ke stažení zde.
Organizační forma vzdělávání
Kombinovaná
Metody výuky
Přednášky
Samostudium
Praxe
Rámcový rozvrh teoretické výuky
Výuka nepřesáhne 8 hodin denně + přestávky.
Vyučovací hodina teoretické výuky je v rozsahu 45 minut. Vyučovací hodina praktické výuky/praxe je v rozsahu 60 minut. Praxe je realizována v souladu se zákoníkem práce.
Způsoby ověření získaných znalostí a dovedností
Písemná forma
Zpracování zadaného tématu formou seminární práce v podobě vytvoření týdenního stravovacího plánu pro modelovou osobu.
Absolvent po splnění všech povinností získá Potvrzení o účasti v akreditovaném vzdělávacím programu.
Praktická výuka
Účastníci s pozvanými klienty absolvují zjišťování metabolismu pomocí antropometrických měření:
- měření parametrů obvodu pasu a boků
- vyhodnocování WHR
- měření tělesné hmotnosti a výšky
- na bioimpedančním přístroji měření hodnot bazálního metabolismu, % tělesného tuku, % vody v těle a zastoupení svalové tkáně.
Na základě získaných informací vypočítají nutriční potenciál stravy a z výsledných hodnot vyhodnotí energetickou bilanci.
Organizační zabezpečení výuky
Teoretická i praktická výuka je uskutečňována pod dohledem lektora. Účastníci obdrží přístup do studijní sekce, ve které probíhá samostudium.
Místo konání
Adresa konání teoretické i praktické výuky:
Praha – Univerzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, José Martího 31, 162 52 Praha 6 mapa
Cena kurzu
Cena kurzu: 10 700 Kč
Termíny školení
Praha: připravujeme
Organizace výuky
10.00 - 11.30 | výuka |
11.30 - 11.50 | přestávka |
11.50 - 13.20 | výuka |
13.20 – 13.50 | přestávka |
13.50 – 15.20 | výuka |
15.20 – 15.30 | přestávka |
15.30 – 17.00 | výuka |
Lektoři kurzu
Mgr. Martin Jelínek
Výživový poradce, autor sedmi knih, lektor kurzů o zdravém životním stylu a racionální výživě.
MUDr. Pavel Dvorský
Chirurg s dvacetiletou praxí v nemocniční i ambulantní sféře, výživový poradce.
Jakub Přibyl
Poradce pro výživu, suplementaci a fitness se specializací na sportovní výživu a nutriční prevenci.
Cena:
12 400 Kč
Termín zahájení:
Typ: | Distanční kurz |
---|---|
Rozsah kurzu: | 6 týdnů |
V ceně získáte:
1 / 160 studijních hodin pod vedením specialistů v oboru.
2 / Potvrzení o účasti v akreditovaném vzdělávacím programu.
3 / Unikátní výukový systém s aplikací ZOF
Proč zvolit tento akreditovaný kurz?
- Tento kurz je rekvalifikační.
- Je veden odborníky a praktiky ve svém oboru.
- Certifikátem výuka nekončí - pro absolventy máme připravena pravidelná školení a nabídku dalších kurzů.