Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Tomatová polévka s červenou čočkou

Tomatová polévka s červenou čočkou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Rajčata omyjeme, lehce nařízneme a vložíme do hrnce s vroucí vodou.
2
Jakmile se rajčatová slupka začne v místě řezu odlupovat, vyndáme rajčata z hrnce a slupku odstraníme.
3
Poté je nakrájíme na malé kousky.
4
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
5
V hrnci s olejem cibulku zpěníme.
6
Po chvíli přidáme loupaná rajčata a propláchnutou čočku.
7
Směs osolíme, opepříme a pár minut restujeme.
8
Pak ji zalijeme zhruba vroucí vodou.
9
Přidáme majoránku, libeček a bujón a vaříme 15 minut.
10
Nakonec obohatíme o prolisovaný česnek, lahůdkové droždí, bazalku a petrželku.
11
Obsah hrnce rozmixujeme.
12
Podáváme s plátky chleba.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

347
kcal

1452
kJ

Makroživiny

01223354658 14.68 g48.1 g7.56 g13.87 g B S T Vl
Bílkoviny:14.68 g
Sacharidy:48.1 g
Tuky:7.56 g
Vláknina:13.87 g

Glykémie

index
31
kcal

nálož
15
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.76
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (14.68 g) Sacharidy (48.1 g) Tuky (7.56 g) Vláknina (13.87 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (17.1 %) Sacharidy (56.1 %) Tuky (19 %) Vláknina (7.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.