Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Tuňákové karbanátky s batáty

Tuňákové karbanátky s batáty

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A3 - Vejce, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Příprava masa: Tuňáka nakrájíme na kousky.
2
Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3
Vložíme do misky, přidáme vejce, sůl, pepř a papriku.
4
Vše rozmixujeme.
5
Z kaše ručně vytvoříme karbanátky.
6
V misce rozmícháme žloutek se solí a pepřem.
7
Ve směsi namočíme karbanátky.
8
Obalíme je ve strouhance.
9
Na pánvi s olejem smažíme ze všech stran dozlatova.
10
Příprava přílohy: Batáty oloupeme a nakrájíme na kousky.
11
V hrnci s nesolenou vodou uvaříme do měkka.
12
Scedíme vodu a mírně osolíme.
13
Příprava dipu: Jogurt smícháme s citrónovou šťávou.
14
Přidáme sladkou papriku a důkladně promícháme.
15
Ochutíme nasekanou chilli papričkou.
16
Podáváme se salátem a ozdobené snítkou kopru.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

471
kcal

1971
kJ

Makroživiny

0918263544 36.61 g36.35 g18.73 g5.31 g B S T Vl
Bílkoviny:36.61 g
Sacharidy:36.35 g
Tuky:18.73 g
Vláknina:5.31 g

Glykémie

index
27
kcal

nálož
9.9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.12
kcal

cholesterol
311
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (36.61 g) Sacharidy (36.35 g) Tuky (18.73 g) Vláknina (5.31 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (31.6 %) Sacharidy (31.4 %) Tuky (34.8 %) Vláknina (2.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.