Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Strouhanka kukuřičná

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Ostatní

Strouhanka kukuřičná

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

345 kcal

Energie kJ

1441 kJ

Bílkoviny

5 g

Sacharidy

75 g

Tuky

0 g

Vláknina

5 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (5 g) Sacharidy (75 g) Tuky (0 g) Vláknina (5 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (6.1 %) Sacharidy (91 %) Tuky (0 %) Vláknina (2.9 %)

Kukuřičná strouhanka se vyrábí z loupaných zrn kukuřice (Zea mays).

Kukuřičná strouhanka a zdraví

Strouhanka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Kukuřičná strouhanka v kuchyni

V kuchyni má obdobné použití jako klasická krupice či hrubá mouka. Hodí se k přípravě:
kaší,
knedlíků,  
polenty,
pomazánek,
zavářek do polévek,
lívanců,
moučníků,
pudinků.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.