Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Ostatní
Energie kcal
345 kcal
Energie kJ
1441 kJ
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
75 g
Tuky
0 g
Vláknina
5 g
Kukuřičná strouhanka se vyrábí z loupaných zrn kukuřice (Zea mays).
Strouhanka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
V kuchyni má obdobné použití jako klasická krupice či hrubá mouka. Hodí se k přípravě:
- kaší,
- knedlíků,
- polenty,
- pomazánek,
- zavářek do polévek,
- lívanců,
- moučníků,
- pudinků.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.