Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pomerančový koláč

Pomerančový koláč

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A8 - Skořápkové plody, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Mrkev i jablko oloupeme.
2
Nastrouháme najemno a vložíme do mísy.
3
Pomeranč zbavíme slupky a odšťavníme.
4
Štávu nalijeme do mísy k jablku a mrkvi.
5
Přidáme pomerančovou dřeň z odšťavňovače.
6
Směs promícháme.
7
Přidáme rozpuštěné máslo, mandlové mléko, med, skořici, dvě třetiny brusinek a část nasekaných mandlí.
8
Přisypeme pohankovou a jáhlovou mouku a vločky.
9
Vše znovu důkladně promícháme do podoby středně hustého těsta.
10
Dále přidáme kypřící prášek.
11
Těsto přelijeme do koláčové formy.
12
Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 45 minut.
13
Vrchní část koláče posypeme brusinkami a nasekanými mandlemi.
14
Koláč necháme vychladnout.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

222
kcal

930
kJ

Makroživiny

0816253341 4.62 g34.04 g6.36 g5.25 g B S T Vl
Bílkoviny:4.62 g
Sacharidy:34.04 g
Tuky:6.36 g
Vláknina:5.25 g

Glykémie

index
41
kcal

nálož
14
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.11
kcal

cholesterol
7.65
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (4.62 g) Sacharidy (34.04 g) Tuky (6.36 g) Vláknina (5.25 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (8.4 %) Sacharidy (62 %) Tuky (25 %) Vláknina (4.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.