Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka
Energie kcal
409 kcal
Energie kJ
1708 kJ
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
80 g
Tuky
2 g
Vláknina
7 g
Pohanková mouka se vyrábí rozemletím loupaných zrn pohanky (Fagopyrum).
Pohanková mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používá k odvodnění) a hořčíku - oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Jako mouka má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Pohanková mouka se používá pro výrobu:
- těstovin,
- moučníků,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.