Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka pohanková

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka

Mouka pohanková

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

409 kcal

Energie kJ

1708 kJ

Bílkoviny

10 g

Sacharidy

80 g

Tuky

2 g

Vláknina

7 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (10 g) Sacharidy (80 g) Tuky (2 g) Vláknina (7 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (10.2 %) Sacharidy (81.9 %) Tuky (4.4 %) Vláknina (3.4 %)

Pohanková mouka se vyrábí rozemletím loupaných zrn pohanky (Fagopyrum). 

Pohanková mouka a zdraví

Pohanková mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používá k odvodnění) a hořčíku - oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Jako mouka má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Pohanková mouka v kuchyni

Pohanková mouka se používá pro výrobu:
těstovin
moučníků
kaší,
pečiva,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.