Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka jáhlová

Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka

Mouka jáhlová

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

404 kcal

Energie kJ

1687 kJ

Bílkoviny

11 g

Sacharidy

73 g

Tuky

4 g

Vláknina

8 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (11 g) Sacharidy (73 g) Tuky (4 g) Vláknina (8 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.4 %) Sacharidy (75.7 %) Tuky (8.9 %) Vláknina (4 %)

Jáhlová mouka se vyrábí rozemletím jáhel (loupaných zrn prosa (Panicum)).

Jáhlová mouka a zdraví

Jáhlová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku a fosforu. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Jáhlová mouka v kuchyni

Jáhlová mouka se používá pro výrobu:
těstovin,
moučníků,
kaší,
pečiva.
Je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.