Kategorie: Obiloviny bezlepkové / Mouka
Energie kcal
404 kcal
Energie kJ
1687 kJ
Bílkoviny
11 g
Sacharidy
73 g
Tuky
4 g
Vláknina
8 g
Jáhlová mouka se vyrábí rozemletím jáhel (loupaných zrn prosa (Panicum)).
Jáhlová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku a fosforu. Má střední hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Jáhlová mouka se používá pro výrobu:
- těstovin,
- moučníků,
- kaší,
- pečiva.
Je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.