Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pečená tilápie s pyré

Pečená tilápie s pyré

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A6 -Sója, A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Příprava brambor: Brambory i se slupkou důkladně omyjeme.
2
Rozkrojíme na čtvrtky.
3
Osolíme, opepříme a vložíme do pánve s menším množstvím oleje.
4
Při nízké teplotě pečeme pod pokličkou 25 minut.
5
Příprava tilápie: Čerstvý filet z tilápie omyjeme.
6
Osolíme, opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů.
7
Pečeme 15 minut.
8
Příprava pyré: Na pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s listy špenátu.
9
Brokolici rozdělíme na růžičky a vložíme je do hrnce s vodou.
10
Vaříme 2 - 3 minuty.
11
Scedíme a přesuneme k špenátovo-cibulové směsi na pánev.
12
Směs krátce orestujeme.
13
Pánev odstavíme ze sporáku a přidáme stroužky prolisovaného česneku, miso pastu a mandlovou smetanu.
14
Obsah pánve rozmixujeme do podoby krémového pyré.
15
Podáváme s pečenými bramborami a ozdobené čerstvou petrželkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

450
kcal

1882
kJ

Makroživiny

0918273645 35.84 g37.31 g15.07 g10.87 g B S T Vl
Bílkoviny:35.84 g
Sacharidy:37.31 g
Tuky:15.07 g
Vláknina:10.87 g

Glykémie

index
24
kcal

nálož
9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.46
kcal

cholesterol
85.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (35.84 g) Sacharidy (37.31 g) Tuky (15.07 g) Vláknina (10.87 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (32.4 %) Sacharidy (33.7 %) Tuky (29.3 %) Vláknina (4.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.