Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Treska s rajčatovou omáčkou

Treska s rajčatovou omáčkou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A7 - Mléko, A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Sušená rajčata namočíme na hodinu do vody.
2
Příprava tresky: Tresku omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do trouby.
3
Při teplotě 170 ᵒC pečeme 18 až 20 minut.
4
Příprava omáčky: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
5
Vložíme ji na rozehřátou pánev s olejem, přidáme prolisovaný česnek, olivy a na kousky nakrájená rajčata.
6
Krátce restujeme.
7
Doplníme o sušený rozmarýn, tymián a dochutíme solí a pepřem.
8
Podlijeme troškou vody a za občasného míchání 15 minut vaříme.
9
Příprava polenty: Polentu nasypeme do hrnce s vroucí vodou a promícháme.
10
Jakmile začne houstnout, ochutíme ji pestem, přidáme kousky namočených sušených rajčat a zamícháme.
11
Po 3 minutách vaření ji přesuneme z hrnce na talíř a ozdobíme lístky bazalky.
12
Pak na talíř přidáme upečenou tresku, kterou přelijeme horkou rajčatovou omáčkou.
13
Podáváme ozdobené cherry rajčátky a lístky rukoly.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

579
kcal

2421
kJ

Makroživiny

01735527087 36.17 g72.82 g13.11 g12.32 g B S T Vl
Bílkoviny:36.17 g
Sacharidy:72.82 g
Tuky:13.11 g
Vláknina:12.32 g

Glykémie

index
30
kcal

nálož
21.9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.09
kcal

cholesterol
90
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (36.17 g) Sacharidy (72.82 g) Tuky (13.11 g) Vláknina (12.32 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (25.3 %) Sacharidy (50.9 %) Tuky (19.7 %) Vláknina (4.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.