Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Fazole namočíme 10-12 hodin do vody.
2
Poté je propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme v hrnci s nesolenou vodou 50 minut.
3
Cibuli, mrkev, celer a česnek nakrájíme na větší kousky.
4
V hrnci s olejem je krátce restujeme a následně pod poklicí dusíme 10 minut.
5
Poté vodu s bujónem a nakrájenými rajčaty.
6
Vaříme do změknutí zeleniny (5-10 minut).
7
Nakonec přidáme uvařené fazole s čerstvou bazalkou.
8
Vaříme necelou minutu.
9
Dochutíme sójovou omáčkou a pepřem.
10
Před konzumací necháme polévku chvíli odležet.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

278
kcal

1164
kJ

Makroživiny

0817253442 14.85 g35.12 g5.9 g12.61 g B S T Vl
Bílkoviny:14.85 g
Sacharidy:35.12 g
Tuky:5.9 g
Vláknina:12.61 g

Glykémie

index
23
kcal

nálož
8.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.09
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (14.85 g) Sacharidy (35.12 g) Tuky (5.9 g) Vláknina (12.61 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (21.6 %) Sacharidy (51.1 %) Tuky (18.5 %) Vláknina (8.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.