Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pikantní salát s quinoou

Pikantní salát s quinoou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Lilek omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
2
Mírně osolíme a necháme pár minut v klidu „vypotit“.
3
Mezitím propláchneme quinou pod tekoucí vodou.
4
Nasypeme do hrnce s mírně osolenou vodou a vaříme přibližně 15 minut.
5
Na pánvičce s olejem orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli s plátky česneku a kousky chilli papričky.
6
Přidáme na kousky nakrájenou papriku, cuketu a vypocený lilek.
7
Směs promícháme, osolíme a opepříme.
8
Podlijeme troškou vody a pár minut podusíme.
9
Uvařenou quinou přesuneme z hrnce na pánvičku.
10
Přidáme nasekané lístky koriandru a promícháme.
11
Podáváme na lůžku z čerstvého salátu.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

449
kcal

1877
kJ

Makroživiny

01531466277 16.25 g64.08 g10.35 g17.02 g B S T Vl
Bílkoviny:16.25 g
Sacharidy:64.08 g
Tuky:10.35 g
Vláknina:17.02 g

Glykémie

index
30
kcal

nálož
19.3
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.51
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (16.25 g) Sacharidy (64.08 g) Tuky (10.35 g) Vláknina (17.02 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (14.7 %) Sacharidy (57.9 %) Tuky (20.1 %) Vláknina (7.3 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.