Pečená treska s pohankou a ředkvičkami

Strávníci toužící po mase a současně snadno stravitelném pokrmu, který zbytečně nezatíží trávicí pochody a s ním i aktivitu mozku, často hledají řešení této svízelné situace u rybích pokrmů. Dnes si jeden takový připravíme, navíc s výzvou upravit jeho složení tak, aby v oblasti obsahu makroživin i klíčových minerálních látek navíc odpovídal představám sportujících jedinců.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Nutriční profil pokrmu je nádherně vyrovnaný – na talíři máme vysokosacharidový chod s naprostým dostatkem bílkovin, které jsou vysoce kvalitní a současně i dobře stravitelné.

  2. Obsah tuků je velmi nízký, navíc se zajímavým profilem mastných kyselin (převažují omega-9 tuky).

  3. Množství vlákniny dosahuje hodnot, které v tabulkovém pojetí odpovídají plné polovině doporučené celodenní dávky pro dospělého člověka. Navíc tepelně upravené, což zlepšuje její stravitelnost. K tomu není co dodat.

  4. Energetická hodnota pokrmu je dostatečná na to, aby pokryla potřeby hlavního chodu pro průměrného dospělého člověka. K tomu připočtěme nízkou hodnotu glykémie, kde výsledkem je potenciál i pro redukční diety.

  5. Termicky se pokrm bude chovat ohřívajícím způsobem.

  6. Bez lepku a bez laktózy – silné argumenty pro velký počet lidí na celém světě, proč tento recept vyzkoušet.

  7. Jednoznačně zajímavý je i obsah některých minerálních látek – primárně draslíku. Toto ocení především kardiaci a sportovci.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.