Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Mungo s rajčatovým pyré

Mungo s rajčatovým pyré

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Příprava munga: Syrové fazole mungo namočíme na 10-12 hodin ve vodě.
2
Vodu slijeme a fazole důkladně propláchneme.
3
V nesolené vodě vaříme pod pokličkou přibližně 30 minut.
4
V prvních minutách varu je vhodné sbírat z vody vytvářející se pěnu.
5
Příprava rajčatového pyré: Zralá omytá rajčata rozmixujeme na kaši.
6
Následně v rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme trochu kmínu.
7
Po 2 minutách přidáme rajčatový mix s kari, pepřem a bobkovým listem.
8
S průběžným mícháním dusíme 5 minut.
9
Ve finále do pyré vmícháme uvařené fazole.
10
Osolíme, přidáme koriandr a po 3 minutách odstavíme z plotny.
11
Podáváme s pečivem a syrovou okurkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

447
kcal

1871
kJ

Makroživiny

01632476379 20.87 g65.93 g7.2 g17.55 g B S T Vl
Bílkoviny:20.87 g
Sacharidy:65.93 g
Tuky:7.2 g
Vláknina:17.55 g

Glykémie

index
26
kcal

nálož
17.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.9
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (20.87 g) Sacharidy (65.93 g) Tuky (7.2 g) Vláknina (17.55 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (18.9 %) Sacharidy (59.6 %) Tuky (14 %) Vláknina (7.5 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.