Kategorie: Koření a ochucovadla / Koření
Energie kcal
455 kcal
Energie kJ
1904 kJ
Bílkoviny
10 g
Sacharidy
62 g
Tuky
10 g
Vláknina
32 g
Kari je původně indický název pro pokrm připomínající ragů (kousky masa, ryby nebo zeleniny v omáčce). V době koloniální britské nadvlády se kořenící směs dostala do Evropy pod tímto názvem. V celé jihovýchodní Asii je koření označováno původním názvem mesálá, protože kari je označení pro pasty a kořeněné pokrmy. Nejčastěji se do kari směsí používají pepř, chilli, kurkuma, kardamom, skořice, muškát.
Směs kari výrazně podporuje trávicí pochody, má antioxidační účinky.
Používá se k ochucení masa (i mletého), ryb, rýže nebo těstovin. Můžeme jím ochutit i omáčky, vaječné a bramborové pokrmy a krémové polévky.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.