Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Hovězí guláš se žampiony

Hovězí guláš se žampiony

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Příprava guláše: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi s olejem.
2
Přidáme feferonku a slaninu nakrájené na malé kousky.
3
Přisypeme mletou papriku.
4
Vše krátce restujeme.
5
Poté přilijeme trochu vývaru a směs necháme vydusit až na tuk.
6
Přidáme nakrájené maso a necháme jej tzv. zatáhnout.
7
Přilijeme zbytek vývaru a maso dusíme doměkka.
8
Přibližně v polovině vaření přidáme nakrájené žampiony a rajče a pokrm lehce dosolíme.
9
Příprava těstovin: Těstoviny uvaříme v osolené vodě tzv. na skus.
10
Guláš podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

654
kcal

2735
kJ

Makroživiny

01835537088 34.53 g73.58 g23 g7.13 g B S T Vl
Bílkoviny:34.53 g
Sacharidy:73.58 g
Tuky:23 g
Vláknina:7.13 g

Glykémie

index
19
kcal

nálož
14
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.7
kcal

cholesterol
55
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (34.53 g) Sacharidy (73.58 g) Tuky (23 g) Vláknina (7.13 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (21.4 %) Sacharidy (45.7 %) Tuky (30.8 %) Vláknina (2.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.