Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Dvoubarevný sezamový koláč

Dvoubarevný sezamový koláč

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce, A11 - Sezam

Postup přípravy:

1
V míse smícháme jáhlovou, cizrnovou a rýžovou mouku spolu s psylliem.
2
Do směsi rozklepneme vejce, přilijeme mandlové mléko, přidáme med a tahini.
3
Vše dohladka rozmixujeme.
4
Těsto rozdělíme na dvě stejné části.
5
První část obohatíme o kakao, mák, polovinu připraveného množství kypřícího prášku a mandlové mléko.
6
Ingredience promícháme a vzniklé tmavé těsto nalijeme do koláčové formy.
7
Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů.
8
Pečeme 15 minut.
9
Mezitím světlou část těsta doplníme o sezamová semínka, skořici a zbytek kypřícího prášku.
10
Vyndáme tmavou část koláče z trouby, přilijeme na ni světlé těsto a formu přemístíme do trouby.
11
Pečeme 35 minut.
12
Hotový dezert necháme jej chvíli odležet a vychladit.
13
Podáváme posypané sezamovými semínky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

350
kcal

1463
kJ

Makroživiny

01020314151 11.96 g42.76 g11.67 g12.86 g B S T Vl
Bílkoviny:11.96 g
Sacharidy:42.76 g
Tuky:11.67 g
Vláknina:12.86 g

Glykémie

index
37
kcal

nálož
15.9
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.17
kcal

cholesterol
74
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (11.96 g) Sacharidy (42.76 g) Tuky (11.67 g) Vláknina (12.86 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (13.9 %) Sacharidy (49.7 %) Tuky (29.2 %) Vláknina (7.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.