Energie kcal
293 kcal
Energie kJ
1223 kJ
Bílkoviny
16 g
Sacharidy
30 g
Tuky
4 g
Vláknina
32 g
Cizrnová mouka se vyrábí rozemletím zrn cizrny (Cicer).
Cizrnová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používá k odvodnění) a hořčíku. Oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí,
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.
Cizrnová mouka se používá pro výrobu:
- moučníků,
- kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.
Více o výukové
aplikaci ZOF.
Otestujte svoji
nutriční gramotnost.
Podívejte se na naši
nabídku kurzů.
Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.