Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Mouka cizrnová

Kategorie: Luštěniny / Mouka

Mouka cizrnová

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie kcal

293 kcal

Energie kJ

1223 kJ

Bílkoviny

16 g

Sacharidy

30 g

Tuky

4 g

Vláknina

32 g

Hmotnostní poměry makroživin

Bílkoviny (16 g) Sacharidy (30 g) Tuky (4 g) Vláknina (32 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (22.9 %) Sacharidy (42.9 %) Tuky (12.3 %) Vláknina (21.9 %)

Cizrnová mouka se vyrábí rozemletím zrn cizrny (Cicer). 

Cizrnová mouka a zdraví

Cizrnová mouka je bezlepková, je tedy vhodná pro bezlepkovou dietu. Je bohatým zdrojem draslíku (u některých diet se proto používá k odvodnění) a hořčíku. Oba prvky mají zásadní vliv na správné fungování srdečně-cévního systému. Má nízkou hodnotu glykemického indexu. Je to důležitá informace především pro lidi:
- s inzulínovu rezistencí
- postižené diabetem,
- v redukčních dietách.

Cizrnová mouka v kuchyni

Cizrnová mouka se používá pro výrobu:
moučníků,
kaší,
- je možné ji použít jako zahušťovadlo do polévek a omáček.

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.