Divoké hřiby s pohankou

Sezóna hub je v plném proudu, zatím jí přeje i počasí. Na správných místech je tak možné bez větších problémů najít nemalé množství zajímavých exemplářů, se kterými můžeme v kuchyni kouzlit mnoha způsoby. Dnešní recept bude stejně „divoký“, jako byl i sběr hřibů, které s radostí použijeme.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. I přesto, že jsme připravili houby, které jsou nutričně i kaloricky velmi chudé, může být výsledek pro mnohé překvapivý. Energeticky je dnešní chod naprosto dostačující, pro ženskou populaci či děti až možná příliš vysoký.

  2. Obsah makroživin jde v rámci svých poměrů jasně ve prospěch sacharidů, jejichž hlavním zdrojem je pohanka. Jsou komplexní, dobře stravitelné a nízkoglykemické.

  3. Bílkovin je také dostatek, jejich kvalita je tedy naprosto v pořádku.

  4. Tuků je v porci standardní množství. Pokud si hlídáme štíhlou linii, bude rozumné ubrat oleje, to už ale řešíme detaily.

  5. Houby jsou vděčným zdrojem mnoha minerálních látek v organicky vázané formě, navíc nám poskytnou dostatek tzv. beta-glukanů, které mají zajímavé účinky na podporu imunitního systému.

  6. Z acidobazického hlediska je pokrm mírně okyselující.

  7. Z pohledu energetických pólů je možné tvrdit, že recept není zrovna ukázkově dobře stravitelný. Kombinace živočišných bílkovin a nerozpustné vlákniny tady udělá své.

  8. Protože jsme sáhli po pohance, která neobsahuje lepek, mohou si na dnešním receptu pochutnat i celiaci.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Doba přípravy

20 minut

Přibližná cena

12 Kč / 1 porce

Kategorie

Hlavní chody

Vhodné pro




Podobné recepty