Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC

Čočka s vejcem

Čočka s vejcem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A3 - Vejce, A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Čočku propláchneme pod tekoucí vodou.
2
Vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou.
3
Přidáme bobkový list a vaříme 10 minut.
4
Minutu před koncem vaření vmícháme mouku.
5
Za stálého míchání necháme zhoustnout.
6
Nakonec ochutíme balsamikovým octem a necháme pár minut odstát.
7
Vejce uvaříme ve vodě natvrdo (10 minut).
8
Oloupeme, rozkrojíme na půlky a mírně osolíme.
9
Čočku podáváme s kvašenou okurkou a chlebem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Tento recept (a mnoho dalších) si můžete interaktivně vyzkoušet a vyhodnotit ve výukové aplikaci ZOF, která je součástí našich on-line kurzů. Více o aplikaci ZOF.

Nutriční vyhodnocení

Energie

548
kcal

2293
kJ

Makroživiny

01836547290 31.4 g74.86 g9.26 g19.88 g B S T Vl
Bílkoviny:31.4 g
Sacharidy:74.86 g
Tuky:9.26 g
Vláknina:19.88 g

Glykémie

index
31
kcal

nálož
23.3
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.35
kcal

cholesterol
185
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (31.4 g) Sacharidy (74.86 g) Tuky (9.26 g) Vláknina (19.88 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (23.1 %) Sacharidy (55.2 %) Tuky (14.7 %) Vláknina (7 %)