Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Celerová polévka

Celerová polévka

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója, A8 - Skořápkové plody, A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Cibuli a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.
2
Podusíme je na pánvi s menším přídavkem oleje, kmínu a kari koření až do jejich změknutí.
3
Po 5 minutách podlijeme 2 dcl vody a dusíme další 2 minuty.
4
Poté celou směs důkladně rozmixujeme.
5
Vše vložíme do hrnce se dvěma litry vody společně s 2 kostkami bujónu a přivedeme k varu.
6
Necháme pod pokličkou na mírné teplotě vařit 2 minuty.
7
Bílé tofu rozmixujeme společně s jedním decilitrem vody, kešu oříšky a lžičkou balsamikového octa.
8
Získanou směs vmícháme do vařící polévky.
9
Po 2 minutách odstavíme.
10
Podáváme s pečivem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

308
kcal

1288
kJ

Makroživiny

0612192531 11.29 g25.94 g15.29 g10.62 g B S T Vl
Bílkoviny:11.29 g
Sacharidy:25.94 g
Tuky:15.29 g
Vláknina:10.62 g

Glykémie

index
25
kcal

nálož
6.5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.97
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (11.29 g) Sacharidy (25.94 g) Tuky (15.29 g) Vláknina (10.62 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (15 %) Sacharidy (34.5 %) Tuky (43.8 %) Vláknina (6.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.