Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pstruh s dýňovo-mrkvovým pyré

Pstruh s dýňovo-mrkvovým pyré

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby

Postup přípravy:

1
Příprava pstruha: Filet pstruha omyjeme, potřeme olivovým olejem a obložíme snítkami rozmarýnu.
2
Osolíme, opepříme a necháme 2 hodiny „odpočívat“.
3
Poté pstruha vložíme do pekáčku, přesuneme do trouby a při 180 stupních pečeme 15 minut.
4
Příprava pyré: Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme z ní vláknitý střed se semínky a nakrájíme na menší kousky.
5
Mrkve oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
6
Dýni s mrkví přesuneme do hrnce s vodou a vaříme zhruba 15 minut.
7
Odstavíme hrnec ze sporáku a vodu slijeme.
8
Přidáme olej, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku.
9
Osolíme, opepříme a důkladně rozmixujeme.
10
Na pyré položíme upečeného pstruha.
11
Podáváme s nakrájenou čerstvou zeleninou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

415
kcal

1737
kJ

Makroživiny

0816233139 32.56 g21.81 g19.97 g8.94 g B S T Vl
Bílkoviny:32.56 g
Sacharidy:21.81 g
Tuky:19.97 g
Vláknina:8.94 g

Glykémie

index
20
kcal

nálož
4.4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.35
kcal

cholesterol
105
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (32.56 g) Sacharidy (21.81 g) Tuky (19.97 g) Vláknina (8.94 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (32 %) Sacharidy (21.5 %) Tuky (42.3 %) Vláknina (4.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.