Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Tomatový krém se slávkami

Tomatový krém se slávkami

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A14 - Měkkýši

Postup přípravy:

1
Čerstvé slávky očistíme pod tekoucí vodou.
2
Vložíme je přibližně na 2-2 minuty do vroucí vody.
3
Ke konzumaci použijeme pouze ty, které se varem otevřely, ostatní vyhodíme.
4
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky.
5
Rajčata vložíme na 3 minuty do vroucí vody, poté je oloupeme a nakrájíme na kousky.
6
V hrnci s olejem orestujeme cibuli spolu s česnekem.
7
Přidáme oloupaná rajčata, pepř, sůl, sladkou papriku a za stálého míchání krátce podusíme.
8
Poté zalijeme vodou a pod poklicí vaříme přibližně 40 minut.
9
Směs pak důkladně rozmixujeme na kaši.
10
Do polévky přidáme vařené slávky.
11
Pokrm dozdobíme čerstvou petrželí a koriandrem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

198
kcal

830
kJ

Makroživiny

047111418 5.55 g15.1 g12.1 g3.43 g B S T Vl
Bílkoviny:5.55 g
Sacharidy:15.1 g
Tuky:12.1 g
Vláknina:3.43 g

Glykémie

index
25
kcal

nálož
3.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.1
kcal

cholesterol
75
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (5.55 g) Sacharidy (15.1 g) Tuky (12.1 g) Vláknina (3.43 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (11.5 %) Sacharidy (31.2 %) Tuky (53.9 %) Vláknina (3.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.