Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Sushi maki s avokádem

Sushi maki s avokádem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A12 - Oxid siřičitý a siřičitany

Postup přípravy:

1
Důkladně propláchnutou rýži nasypeme do hrnce, zalijeme cca 150 ml vody, přiklopíme a přivedeme k varu. Vaříme zprudka 1-2 minuty, poté ztlumíme na minimum a vaříme ještě cca 10 minut.
2
Ocet smícháme se solí a cukrem a prohřejeme, dokud se vše nerozpustí.
3
Rýži smícháme s octovou směsí a necháme zcela zchladnout.
4
Avokádo a všechnu zeleninu si nakrájíme na proužky, které pokládáme na rýži lehce potřenou wasabi pastou a rozprostřenou na nori řase.
5
Poté pomocí podložky vše srolujeme a krájíme nožem namočeným ve studené vodě.
6
Sushi konzumujeme s nakládaným zázvorem a namočené v sójové omáčce.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

655
kcal

2741
kJ

Makroživiny

0305080100130 12.72 g103.45 g18.33 g12.7 g B S T Vl
Bílkoviny:12.72 g
Sacharidy:103.45 g
Tuky:18.33 g
Vláknina:12.7 g

Glykémie

index
41
kcal

nálož
42.5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.19
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (12.72 g) Sacharidy (103.45 g) Tuky (18.33 g) Vláknina (12.7 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (7.9 %) Sacharidy (64 %) Tuky (24.4 %) Vláknina (3.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.