Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Špenátová polévka s quinoou

Špenátová polévka s quinoou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Příprava polévky: Cibuli nakrájíme na kostičky.
2
Na pánvi s olejem ji orestujeme.
3
Jakmile cibule „zesklovatí“ a získá zlatavou barvu, přidáme omyté listy čerstvého špenátu.
4
Lehce osolíme a ponecháme na pánvi do chvíle, kdy špenát „slehne“.
5
Poté ho přesuneme i s cibulkou do hrnce s vařící vodou.
6
Přidáme bujón a quinou.
7
Vaříme 20 minut.
8
Nakonec do polévky prolisujeme česnek.
9
Dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem.
10
Příprava chleba: Ukrojíme dva plátky chleba.
11
Pomažeme je olejem a posypeme rozmarýnem.
12
Vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů.
13
Pečeme zhruba 7 minut.
14
Polévku podáváme s křupavým chlebem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

207
kcal

867
kJ

Makroživiny

0612182430 7.15 g24.66 g7.14 g7.92 g B S T Vl
Bílkoviny:7.15 g
Sacharidy:24.66 g
Tuky:7.14 g
Vláknina:7.92 g

Glykémie

index
22
kcal

nálož
5.5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.1
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (7.15 g) Sacharidy (24.66 g) Tuky (7.14 g) Vláknina (7.92 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (14 %) Sacharidy (48.4 %) Tuky (30.1 %) Vláknina (7.5 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.