Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Rýžová polévka s krevetami

Rýžová polévka s krevetami

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A2 - Korýši

Postup přípravy:

1
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka.
2
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou.
3
V hrnci s rozpáleným olivovým olejem orestujeme nakrájenou zeleninu i s rýží (přibližně 5 minut).
4
Poté přilijeme vodu a přivedeme k varu.
5
Následně přidáme kari, sůl a kurkumu.
6
Vaříme dalších 10 minut.
7
Ke konci varu vložíme do polévky cherry rajčátka.
8
Mezitím na pánvi s olejem orestujeme loupané krevety.
9
Restované krevety přidáme do hotové polévky.
10
Posypeme sekanou petrželkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

221
kcal

926
kJ

Makroživiny

049131822 12.18 g18.21 g10.39 g3.1 g B S T Vl
Bílkoviny:12.18 g
Sacharidy:18.21 g
Tuky:10.39 g
Vláknina:3.1 g

Glykémie

index
23
kcal

nálož
4.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.34
kcal

cholesterol
70
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (12.18 g) Sacharidy (18.21 g) Tuky (10.39 g) Vláknina (3.1 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (22.5 %) Sacharidy (33.6 %) Tuky (41.3 %) Vláknina (2.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.