Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Rozmarýnová dýně s pohankou

Rozmarýnová dýně s pohankou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Dýni rozkrojíme, vyjmeme vláknitý střed se semínky a nakrájíme na malé kousky.
2
Vložíme do zapékací nádoby.
3
Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, nasekaný rozmarýn, sůl, pepř a olej.
4
Směs promícháme a vložíme ji do trouby.
5
Pečeme při 170 °C 30 minut.
6
Mezitím propláchneme pohanku, nasypeme ji do hrnce s vroucí vodou a 2 minuty vaříme.
7
Hrnec odstavíme ze sporáku a necháme pod pokličkou přibližně 20 minut „dojít“.
8
Tempeh nakrájíme na kostičky.
9
Papriku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky.
10
Po 30 minutách pečení do mísy s dýní přisypeme pohanku a nakrájený tempeh.
11
Vše promícháme a pečeme dalších 10 minut.
12
Podáváme s červenou paprikou, plátky ředkviček a ozdobené řeřichovými lístky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

511
kcal

2137
kJ

Makroživiny

01530456075 20.68 g62.24 g15.81 g18.42 g B S T Vl
Bílkoviny:20.68 g
Sacharidy:62.24 g
Tuky:15.81 g
Vláknina:18.42 g

Glykémie

index
24
kcal

nálož
15
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.03
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (20.68 g) Sacharidy (62.24 g) Tuky (15.81 g) Vláknina (18.42 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (16.4 %) Sacharidy (49.5 %) Tuky (27.1 %) Vláknina (7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.