Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A8 - Skořápkové plody

Postup přípravy:

1
Rajčata omyjeme, lehce je nařízneme, vložíme do hrnce s vroucí vodou.
2
Jakmile se slupka rajčat začne v místě řezu odlupovat, vyndáme je z hrnce.
3
Stáhneme slupku a dužninu nakrájíme na malé kousky.
4
V hrnci s olejem zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku a najemno nasekané stroužky česneku.
5
Pak do hrnce přidáme rajčata a celou směs zalijeme vroucí vodou.
6
Přidáme bobkový list a bylinkový bujón.
7
Po 15 minutách vaření odstavíme polévku ze sporáku.
8
Odstraníme bobkový list a obsah hrnce do hladka rozmixujeme.
9
Do polévky ještě vmícháme mandlovou smetanu a čerstvou bazalku.
10
Dochutíme solí a pepřem.
11
Podáváme s pečivem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

301
kcal

1259
kJ

Makroživiny

01020304050 9.41 g41.67 g8.97 g7.99 g B S T Vl
Bílkoviny:9.41 g
Sacharidy:41.67 g
Tuky:8.97 g
Vláknina:7.99 g

Glykémie

index
36
kcal

nálož
15.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.76
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (9.41 g) Sacharidy (41.67 g) Tuky (8.97 g) Vláknina (7.99 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (12.7 %) Sacharidy (56.2 %) Tuky (26 %) Vláknina (5.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.