Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Quinoa s tempehem a rajčatovou salsou

Quinoa s tempehem a rajčatovou salsou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Quinou propláchneme pod tekoucí vodou.
2
Vložíme ji do hrnce s vodou a trochou soli.
3
Za občasného míchání vaříme do měkka.
4
Mezitím rajče spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
5
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
6
Tempeh, česnek, cherry rajčátka a olivy nakrájíme na kousky.
7
Nadrobno nasekáme čerstvou petrželku.
8
Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme cibuli.
9
Jakmile cibule zesklovatí, přesuneme přibližně polovinu obsahu do druhé pánvičky.
10
Do první pánve přidáme část nakrájeného česneku, tempeh, cherry rajčátka a olivy.
11
Druhou pánvičku naplníme kousky nakrájeného rajčete a zbytkem česneku.
12
Jakmile je quinoa jemně křupavá, scedíme ji a vmícháme do směsi s tempehem a zeleninou.
13
Přidáme petrželku.
14
Pánvičku s rajčetem, česnekem a cibulkou dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

661
kcal

2765
kJ

Makroživiny

01428415569 32.91 g57.22 g28.02 g24.07 g B S T Vl
Bílkoviny:32.91 g
Sacharidy:57.22 g
Tuky:28.02 g
Vláknina:24.07 g

Glykémie

index
23
kcal

nálož
13.2
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.31
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (32.91 g) Sacharidy (57.22 g) Tuky (28.02 g) Vláknina (24.07 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (20.3 %) Sacharidy (35.3 %) Tuky (37.3 %) Vláknina (7.1 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.