Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pečený lilek

Pečený lilek

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Lilky rozřízneme na půlky a do každé uděláme čtyři podélné řezy.
2
Oloupeme česnek, nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do řezů v lilku.
3
Poté lilek zakápneme olejem a citrónovou šťávou.
4
Osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným tymiánem a rozmarýnem.
5
Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 35 minut.
6
Mezitím nakrájíme cibuli, část červené a žluté papriky a seitan.
7
Na pánvi s olejem orestujeme cibulku, po chvíli k ní přidáme kousky barevných paprik.
8
Jakmile papriky trochu změknou a pustí šťávu, přihodíme kousky seitanu.
9
Směs 3 minutky společně opékáme.
10
Lilek podáváme s paprikovo-seitanovou směsí, obožený plátky čerstvých paprik.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

374
kcal

1567
kJ

Makroživiny

01122324354 26.56 g45.41 g7.88 g7.86 g B S T Vl
Bílkoviny:26.56 g
Sacharidy:45.41 g
Tuky:7.88 g
Vláknina:7.86 g

Glykémie

index
37
kcal

nálož
16.8
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (26.56 g) Sacharidy (45.41 g) Tuky (7.88 g) Vláknina (7.86 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (28.7 %) Sacharidy (49 %) Tuky (18.3 %) Vláknina (4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.