Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Lilkový dip

Lilkový dip

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Lilky podélně rozpůlíme a odkrojíme jejich konce.
2
Lehce je osolíme a necháme několik minut vypotit.
3
Poté je v několika místech propíchneme párátkem a položíme je rozříznutou stranou na pečící papír.
4
Přesuneme do trouby předehřáté na 180 °C.
5
Pečeme 25 minut.
6
Vytáhneme z trouby a necháme částečně vychladnout.
7
Do mixovací nádoby vložíme vydlabané vnitřky lilků.
8
Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nasekané lístky petrželky, olej a kmín.
9
Dle chuti osolíme.
10
Vše promixujeme do konzistence pomazánky.
11
Podáváme s mungo klíčky, ředkvičkami a chlebem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

456
kcal

1908
kJ

Makroživiny

01734516885 17.67 g70.9 g7.22 g18.45 g B S T Vl
Bílkoviny:17.67 g
Sacharidy:70.9 g
Tuky:7.22 g
Vláknina:18.45 g

Glykémie

index
39
kcal

nálož
27.7
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.83
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (17.67 g) Sacharidy (70.9 g) Tuky (7.22 g) Vláknina (18.45 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (15.6 %) Sacharidy (62.8 %) Tuky (13.8 %) Vláknina (7.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.