Hřejivá višeň

Za chladného zimního období se občas do mysli vkrade myšlenka na možnost, jak se zahřát zevnitř něčím provokativně účinným a současně i jazyku lahodícím.

Pokud navíc budeme chtít dodat tělu i nějakou tu „zdravou“ živinu navíc, nabízí se dnešní naše specialita, která v těchto směrech skutečně bude stát za hřích.

Složení i příprava jsou velmi jednoduché, stačí si jenom pomyslně vyhrnout rukávy a směle se pustit do výroby.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Dnešní nápoj není typicky sytící. Obsah živin i energie je relativně nízký, celému receptu dominují jednoduché formy sacharidů. Celková hodnota glykemického indexu se bude pohybovat na spodní hranici střední kategorie.

  2. Obsah bílkovin i tuků jsou zanedbatelné, v podstatě ani nestojí za řeč. Zmínit ale musíme průměrné množství vlákniny, kde převažují rozpustné frakce.

  3. Termické působení bude jednoznačně typicky zahřívající, a to z důvodu obsahu spektra pečlivě zvoleného koření.

  4. Konzumace dnešního nápoje posune acidobazicitu mírně okyselujícím směrem.

  5. Recept jsme připravili za účelem zahřátí. S touto myšlenkou se vyplácí jej i konzumovat. Neřešil bych tak, zda ráno či v poledne, ale řídil bych se primárně na základě vnitřních potřeb. Výhoda je, že celkové množství energie nijak výrazně nezasáhne do energetické bilance ani lidem snažící se o redukci hmotnosti.

  6. Pokud si už chceme dopřát nápoj jako součást hlavního jídla, vždy nejlépe před ním.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Doba přípravy

15 minut

Přibližná cena

12 Kč / celá porce

Kategorie

Nápoje

Vhodné pro






Podobné recepty