Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Cuketová polévka s bazalkou

Cuketová polévka s bazalkou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

Tento recept neobsahuje žádné alergeny.

Postup přípravy:

1
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
2
V hrnci s olejem ji orestujeme a necháme zesklovatět.
3
Cuketu omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
4
Přidáme je do hrnce k cibulce.
5
Osolíme, opepříme a pár minut dusíme.
6
Poté zalijeme vroucí vodou.
7
Přidáme bujón, na kostičky nakrájený kedluben a 15 minut vaříme.
8
Poté odstavíme hrnec ze sporáku.
9
Přidáme lahůdkové droždí, prolisovaný česnek, psyllium a nasekanou bazalku.
10
Obsah hrnce dohladka rozmixujeme.
11
Polévku podáváme zasypanou konopným semínkem a ozdobenou lístky bazalky.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

170
kcal

712
kJ

Makroživiny

036101316 6.52 g13.05 g8 g9.95 g B S T Vl
Bílkoviny:6.52 g
Sacharidy:13.05 g
Tuky:8 g
Vláknina:9.95 g

Glykémie

index
38
kcal

nálož
5
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.4
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (6.52 g) Sacharidy (13.05 g) Tuky (8 g) Vláknina (9.95 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (15.7 %) Sacharidy (31.4 %) Tuky (41.5 %) Vláknina (11.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.