Úvod / Jak se u nás studuje / Nový systém vzdělávání – studujte hned a vlastním tempem

Systém vzdělávání, který nabízíme zájemcům o studium výživy v našich kurzech, vychází z konvenčního modelu moderního školství. Stojí na pilířích srozumitelného zpracování problematiky způsobem dobře pochopitelným pro jedince s různým stupněm vzdělání a převodu naučené teorie do praxe na výukové aplikaci ZOF. Každý kurz má svoji vlastní strukturu a jasně definovaný průběh, tedy i termín zahájení a ukončení, což platí i pro on-line turnusy. Nespornou výhodu tohoto přístupu je řád, který „nutí“ k systematickému přístupu ke studiu.
Jelikož je součástí naší filozofie vzdělávat bez zbytečného stresu, rozhodli jsme se zdokonalit studijní systém způsobem, který vychází vstříc i zájemcům, jimž jejich životní styl neumožňuje věnovat se výuce každý den.
Přinášíme proto novinku v podobě možnosti studovat:
1. Hned.
Standardně spouštíme kurzy každý měsíc. Nyní už nemusíte čekat na zahájení vybraného turnusu. Chcete-li studovat hned a bez čekání, stačí jen podat přihlášku, po uhrazení kurzovného se můžete pustit do zvládání studijních výzev.
Původní systém s možností přihlásit se do kurzu s vypsaným termínem je nicméně stále v případě zájmu k dispozici.
2. Vlastním tempem.
Stávající struktura studia spočívala v systematickém (většinou každodenním) zpřístupňování studijních materiálů. Pokud student toto tempo nezvládal, lekce se všemi testy a úkoly se hromadily.
Nově máte možnost si studijní tempo řídit sami. Půlroční kurz Poradce pro výživu, kterého se tato novinka týká, můžete studovat libovolně dlouhou dobu - je možné jej zvládnout rychleji, případně si „studentský život“ prodloužit.
Nový flexibilní režim se týká také kurzu Nutrikuchař. Zde však platí odlišnost: kurz nelze absolvovat ve zrychlené podobě, protože součástí výuky je i práce s recepty v kuchyni. Je nutné dát dostatek prostoru pro převod teorie do praxe a pro reálné kulinářské dovednosti.
Naším cílem je zdárně dovést každého zájemce do konce kurzu a předat mu certifikát. Z tohoto důvodu nechceme tlačit na termíny, protože víme, že tento přístup zbytečně zvyšuje nervozitu na obou stranách. Respektujeme fakt, že každý zájemce o studium u nás disponuje odlišnými časovými možnostmi, proto jsme si dali tu práci, že studijní systém, který vyvíjíme už dlouhá léta, uzpůsobujeme individuálním možnostem každého studenta.
Každý může studium kdykoliv přerušit a později bez problémů pokračovat dál. Díky individuálnímu tempu se nemusí obávat, že by přišel o lekce nebo ztratil přístup k obsahu
Veškeré materiály, které během kurzu projdete, vám zůstanou k dispozici i po jeho dokončení – lekce, recepty i aplikace ZOF zůstanou otevřené napořád a umožní vám pokračovat v růstu i po skončení studia.
Mgr. Martin Jelínek
Mgr. Jana Filipovičová
Obohacující. To je to nejlepší slovo. O zdraví se zajímám již dlouho, přesto jsem získala nové informace, ale hlavně mě tento kurz podnítil přemýšlet mnohem kreativněji. Zaujal mě propracovaný a jednoduchý systém výuky, oceňuji možnost konzultovat různé otázky nejen během kurzu, ale i do budoucna. Praxe je přede mnou. Opravdu se vyplatilo investovat.
Mgr. Pavla Stýskalová DiS.
Jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit Vašeho kurzu. Cením si Vašich znalostí, důvtipu a toho, jak na sobě neustále pracujete a překonáváte "zarytá dogmata". Díky Vašemu kurzu jsem získala rozhled. Teď už jenom tu teorii uvést do praxe. Jde to. Pomalu, ale jistě překonávám sebe, svoji lenost v přípravě jídla a především se snažím více přemýšlet nad tím, co jím já i moje rodina. Přijde mi to jako včera, co jsem začala hltat vaše informace. I když byla období, kdy se mi hůře soustředilo a někdy nechtělo. Přesto mě lákalo dozvídat se nové a nové informace o výživě a různý pohled na ni. Děkuji za závěrečné povzbuzení a trpělivost, když jsem z rodinných důvodů vše ukončovala zpožděně.
Petra Glogarová
Velké poděkování patří panu Mgr. Jelínkovi za odborně vedený kurz, profesionalitu, ochotu a vstřícný přístup ke všem klientům. Všem, kteří se zajímají o problematiku zdravého životního stylu, návštěvu kurzu a čtení knih vřele doporučuji.