Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Vaječná omeleta se slaninou a zapékaným bramborem

Vaječná omeleta se slaninou a zapékaným bramborem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
Příprava omelety: Vejce rozklepneme do hrníčku.
2
Osolíme a promícháme.
3
Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme rozšlehané vejce.
4
Usmažíme omeletu a odložíme ji bokem.
5
Na stejné pánvi osmažíme slaninu a nakládané žampiony.
6
Omeletu naplníme slaninou, žampiony a plátky čerstvé okurky.
7
Příprava brambor: Brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny.
8
Osolíme a opečeme na pánvi s olejem.
9
Přiklopíme pokličkou a pečeme 15 minut.
10
Poté poklici sundáme a dopečeme dalších 5 minut.
11
Podáváme s listovým salátem a rajčetem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

590
kcal

2470
kJ

Makroživiny

01122324354 23.52 g20.93 g44.9 g4.28 g B S T Vl
Bílkoviny:23.52 g
Sacharidy:20.93 g
Tuky:44.9 g
Vláknina:4.28 g

Glykémie

index
24
kcal

nálož
5.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.68
kcal

cholesterol
572.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (23.52 g) Sacharidy (20.93 g) Tuky (44.9 g) Vláknina (4.28 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (16.4 %) Sacharidy (14.6 %) Tuky (67.5 %) Vláknina (1.5 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.