Topinamburový krém s quinoou

Říká se, že vyrobit polévku není vůbec nic složitého - ve vodě uvaříme vybrané ingredience, ochutíme dle vlastních preferencí a servírujeme. V případě krému pak pouze vše rozmixujeme a je hotovo.

Technicky vzato nejsme daleko od pravdy. Celý fígl ale spočívá v tom, že kuchyně nabízí spoustu různých úprav a vychytávek, které výsledný pokrm zpestří především v oblasti chutí. A právě na těchto "detailech" stojí a padá kouzlo kuchařského umění.

Pokud k takovému know-how přidáme ještě správnou volbu surovin v patřičné kvalitě, můžeme se těšit na skutečně nevšední kulinářský zážitek.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Pokud se na talíř polévky podíváme pod nutričním drobnohledem, zjistíme, že se nám podařilo vyrobit skutečně vyvážený pokrm. Ve vysokosacharidovém krému jasně dominuje obsah vlákniny, který označíkme za silně nadprůměrný.

  2. Obsah bílkovin je dostačující. Jsou ryze rostlinného původu, tedy dobře stravitelné.

  3. Tuky jsou převážně zastoupeny nenasycenými formami, i na této frontě se nám tedy daří jít správnou cestou.

  4. Množství energie v jedné porci je poměrně nízké. Ne že by nestálo za řeč, není ale na stranu druhou potřeba se obávat žádné kalorické bomby. Pro redukční diety vysokosacharidového režimu tedy dokonalý recept.

  5. Glykemický index pokrmu je velmi nízký.

  6. Úroveň stravitelnosti pokrmu je na velmi dobré úrovni.

  7. Z acidobazického hlediska jsme připravili mírně okyselující krém. V tomto směru velmi příjemný parametr.

  8. Termicky dostaneme na talíř neutrální polévku.

  9. Plná a lahodná chuť krému osloví i malé děti.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Doba přípravy

25 minut

Přibližná cena

12 Kč / 1 porce

Kategorie

Polévky

Vhodné pro








Podobné recepty