Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Pečený králík s rýží

Pečený králík s rýží

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A7 - Mléko, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany

Postup přípravy:

1
Příprava masa: Očištěného králíka osolíme a opepříme.
2
Na pánvi s olejem zprudka po obou stranách osmahneme.
3
Maso vložíme do pekáčku s menším množstvím másla.
4
Přidáme nakrájenou mrkev a žampiony.
5
Podlijeme vodou a vínem.
6
Pod poklicí pečeme při 150 ᵒC minimálně 60 minut.
7
Příprava rýže: Rýži propláchneme pod tekoucí vodou.
8
V hrnci se solí vaříme 10 minut.
9
Poté vodu scedíme a rýži opět propláchneme pod tekoucí vodou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

835
kcal

3492
kJ

Makroživiny

02040597999 34.91 g82.82 g37.62 g3.14 g B S T Vl
Bílkoviny:34.91 g
Sacharidy:82.82 g
Tuky:37.62 g
Vláknina:3.14 g

Glykémie

index
33
kcal

nálož
27.4
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.82
kcal

cholesterol
93
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (34.91 g) Sacharidy (82.82 g) Tuky (37.62 g) Vláknina (3.14 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (17.4 %) Sacharidy (41.4 %) Tuky (40.5 %) Vláknina (0.7 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.