Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Omeleta se špenátem a kozím sýrem

Omeleta se špenátem a kozím sýrem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A7 - Mléko, A3 - Vejce, A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Na rozpálené pánvi s olejem necháme za stálého míchání zavadnout špenát (3-4 minuty).
2
Po odstavení a zchladnutí zbavíme špenát přebytečné vody a nahrubo nasekáme.
3
Nakrájíme cibulku, sýr a společně se špenátem vložíme do misky.
4
V další misce rozšleháme vejce a bílky společně s pepřem.
5
Při střední teplotě rozehřejeme na pánvi olej, vlijeme rozšlehaná vejce a vařečkou několik vteřin mícháme.
6
Pomocí lopatky shrneme osmažená vejce do středu.
7
Nakláněním pánve necháme dosud tekuté části sklouznout ke kraji a dosmažit.
8
Poté odložený špenát se sýrem rozdělíme na omeletu a opékáme, dokud spodní část omelety není zlatohnědá.
9
Lopatkou přeložíme asi třetinu omelety přes náplň a nakloněním pánve sesuneme omeletu na talíř tak, aby šev zůstal dole.
10
Podáváme s paprikou a toastem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

583
kcal

2438
kJ

Makroživiny

01020304050 32.56 g41.57 g29.42 g10.64 g B S T Vl
Bílkoviny:32.56 g
Sacharidy:41.57 g
Tuky:29.42 g
Vláknina:10.64 g

Glykémie

index
23
kcal

nálož
9.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
4.71
kcal

cholesterol
211.67
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (32.56 g) Sacharidy (41.57 g) Tuky (29.42 g) Vláknina (10.64 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (22.8 %) Sacharidy (29.2 %) Tuky (44.4 %) Vláknina (3.6 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.