Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Okoun s celerovými plátky a paprikovou salsou

Okoun s celerovými plátky a paprikovou salsou

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A4 - Ryby, A9 - Celer

Postup přípravy:

1
Příprava celeru: Celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
2
Vložíme do misky s olejem, solí, mletou paprikou a kurkumou.
3
Všechny ingredience v misce promícháme.
4
Poté celer rozložíme na pečící papír a vložíme ho do trouby předehřáté na 180 °C.
5
Pečeme do chvíle, kdy plátky získají zlatavou barvu.
6
Příprava salsy: Červené papriky omyjeme, vykrojíme z nich střed se semínky a nakrájíme je na větší kusy.
7
Ty pak vložíme do zapékací mísy.
8
Zakápneme olejem, osolíme a posypeme uzenou paprikou.
9
Mísu přesuneme do trouby k celerovým plátkům a necháme ji tam 25 minut.
10
Příprava okouna: Filet omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do trouby za celerem.
11
Rybu necháme péct 15 minut.
12
Po uplynulé době vyndáme všechny ingredience z trouby.
13
Pečené červené papriky rozmixujeme do podoby krémové salsy, kterou okořeníme špetkou mletého chilli a dle chuti dosolíme.
14
Okouna na talíři obložíme plátky pečeného celeru, čerstvými barevnými paprikami.
15
Podáváme s paprikovou salsou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

298
kcal

1246
kJ

Makroživiny

0815233038 32.07 g12.14 g11.84 g7.24 g B S T Vl
Bílkoviny:32.07 g
Sacharidy:12.14 g
Tuky:11.84 g
Vláknina:7.24 g

Glykémie

index
21
kcal

nálož
2.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
2.38
kcal

cholesterol
90
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (32.07 g) Sacharidy (12.14 g) Tuky (11.84 g) Vláknina (7.24 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (43.8 %) Sacharidy (16.6 %) Tuky (34.8 %) Vláknina (4.8 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.