Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Mungo polévka

Mungo polévka

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek

Postup přípravy:

1
Fazole propláchneme a namočíme do misky s vodou na 6 hodin.
2
Poté vodu slijeme a znovu propláchneme.
3
Vložíme do hrnce s vodou a bujónem.
4
Po 5 minutách vaření přidáme brambory nakrájené na kostičky, které umístíme do síta.
5
Přiklopíme poklicí a vaříme na mírné teplotě vařit 25 minut.
6
Poté brambory skrze síto propasírujeme vařečkou.
7
Oloupaný česnek orestujeme na pánvi s olejem dozlatova.
8
Krátce před koncem vaření orestovaný česnek i s menším množstvím oleje vmícháme do polévky.
9
Polévku podáváme s chlebem.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

559
kcal

2337
kJ

Makroživiny

021426485106 25.04 g88.2 g7.52 g18.93 g B S T Vl
Bílkoviny:25.04 g
Sacharidy:88.2 g
Tuky:7.52 g
Vláknina:18.93 g

Glykémie

index
38
kcal

nálož
33.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.93
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (25.04 g) Sacharidy (88.2 g) Tuky (7.52 g) Vláknina (18.93 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (18.1 %) Sacharidy (63.7 %) Tuky (11.7 %) Vláknina (6.5 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.