Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Kynutá buchta s kandovaným ovocem

Kynutá buchta s kandovaným ovocem

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A1 - Lepek, A7 - Mléko, A3 - Vejce

Postup přípravy:

1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru.
2
Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme kvásek.
3
Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy.
4
Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutky, nalijeme k ostatním surovinám, přidáme vykynulý kvásek a zaděláme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky.
5
Hněteme vařečkou tak dlouho, až bude lesklé a přestane se lepit na mísu.
6
Nakonec přidáme rozinky a kandované ovoce a promícháme.
7
Na teplém místě necháme asi půl hodiny až hodinu kynout.
8
Poté těsto přemístíme do pečící formy, kterou vymažeme rozpuštěným máslem.
9
Necháme ještě chvíli kynout, vložíme do trouby a při teplotě 150°C pečeme přibližně 50 minut.
10
Po vychladnutí buchtu posypeme práškovým cukrem a servírujeme.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

553
kcal

2313
kJ

Makroživiny

01631476278 12.67 g64.81 g26.25 g3.3 g B S T Vl
Bílkoviny:12.67 g
Sacharidy:64.81 g
Tuky:26.25 g
Vláknina:3.3 g

Glykémie

index
44
kcal

nálož
28.6
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
0.37
kcal

cholesterol
205.5
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (12.67 g) Sacharidy (64.81 g) Tuky (26.25 g) Vláknina (3.3 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (9.3 %) Sacharidy (47.8 %) Tuky (41.7 %) Vláknina (1.2 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.