Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Krevetové rizoto

Krevetové rizoto

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A2 - Korýši, A12 - Oxid siřičitý a siřičitany, A7 - Mléko

Postup přípravy:

1
Půl cibule nakrájíme nadrobno a společně s rýží v hrnci orestujeme.
2
Poté vše zalijeme vývarem, který si připravíme smícháním bujónu s vodou a za stálého míchání vaříme do změknutí.
3
Na oleji necháme zpěnit druhou půlku cibule a česnek.
4
Přidáme oloupané a citronem ochucené krevety, které krátce orestujeme.
5
Vše zjemníme máslem, ochutíme solí a pepřem.
6
Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol neodpaří.
7
Nakonec vmícháme uvařenou rýži a rizoto prohřejeme.
8
Celý pokrm dozdobíme kolečky cibule, petrželkou a rukolou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

669
kcal

2800
kJ

Makroživiny

022446587109 32.8 g90.59 g16.35 g4.83 g B S T Vl
Bílkoviny:32.8 g
Sacharidy:90.59 g
Tuky:16.35 g
Vláknina:4.83 g

Glykémie

index
42
kcal

nálož
38.1
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
3.25
kcal

cholesterol
180.75
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (32.8 g) Sacharidy (90.59 g) Tuky (16.35 g) Vláknina (4.83 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (20.4 %) Sacharidy (56.3 %) Tuky (21.9 %) Vláknina (1.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.