Powered by Smartsupp
Kurzy ATAC
Tip: Znáte svůj nutriční kvocient? Otestujte svoji nutriční gramotnost

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

K přípravě potřebujete:

Alergeny:

A6 -Sója

Postup přípravy:

1
Amarant propláchneme a necháme okapat v jemném sítku.
2
Vložíme jej do hrnce s vroucí vodou.
3
Přidáme bujón.
4
Mezitím omyjeme listy kapusty a nadrobno je nasekáme.
5
Poté na pánvi s olejem orestujeme cibulku s kapustou.
6
Osolíme, opepříme a pár minut podusíme.
7
Poté přesuneme obsah pánve do hrnce s amarantem a vaříme přibližně 15 minut.
8
Mezitím na pánvi nasucho orestujeme na kousky nakrájený tempeh.
9
Do hrnce s polévkou přidáme mletý kmín, muškátový oříšek a petrželku.
10
Vše dohladka rozmixujeme.
11
Hladinu polévky zasypeme restovaným tempehem.
12
Podáváme ozdobené petrželkou.

Aplikace ZOF

Unikátní výuková aplikace ZOF vám přináší recepty spolu s komplexním nutričním hodnocením více než 70 charakteristik. Aplikace je součástí našich on-line kurzů a představuje skvělý způsob, jak zkombinovat teorii s praxí.

Nutriční vyhodnocení

Energie

206
kcal

862
kJ

Makroživiny

048131721 10.16 g17.52 g8.86 g7.81 g B S T Vl
Bílkoviny:10.16 g
Sacharidy:17.52 g
Tuky:8.86 g
Vláknina:7.81 g

Glykémie

index
17
kcal

nálož
3
kJ

Sůl, cholesterol

sůl
1.47
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostní poměry živin

Bílkoviny (10.16 g) Sacharidy (17.52 g) Tuky (8.86 g) Vláknina (7.81 g)

Energetické poměry makroživin

Bílkoviny (20.1 %) Sacharidy (34.7 %) Tuky (37.8 %) Vláknina (7.4 %)

Kam dále?

Více o výukové
aplikaci ZOF.

Podívejte se na naši
nabídku kurzů.

Otestujte svoji
nutriční gramotnost.

Přečtěte si, jak naše kurzy
hodnotí absolventi.