Exotická quinoa

Dnešní recept je exotický se vším všudy. Jeho název tak není krycí, dokonce i na talíři vypadá silně nevšedně.

U sladkých variant pokrmů je často výzvou nastavit vyvážené poměry základních živin. Pokud ale použijeme (pseudo)obilovinu, která poskytne silně kvalitní základ snad ve všech ohledech, nebudeme mít s tímto požadavkem žádné větší potíže.

Dost zbytečných řečí, pusťme se raději do jednoduchého kuchtění naší speciality.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Vlastnosti receptu

  1. Recept je typicky vysokosacharidový s převahou komplexních sacharidů. I přes zastoupení jednoduchých forem cukrů bude jeho glykemický index v nízkých hodnotách.

  2. Obsah bílkovin je mírně nižší. Na hlavní chod, navíc bez přítomnosti živočišných surovin a současně sladkého charakteru, je ale pořád na hranici spodní normy.

  3. Množství tuků je vůči bílkovinám poloviční. V tomto směru tedy dokonalý parametr.

  4. Zastoupení vlákniny je tak akorát.

  5. Množství energie odpovídá jednomu zprůměrovanému hlavnímu chodu. Je tedy naprosto v pořádku.

  6. Zajímavé je zastoupení antioxidantů pocházející z exotických druhů ovoce.

  7. Termicky se chod bude chovat mírně ochlazujícím způsobem.

  8. Z acidobazického pohledu máme na talíři mírně okyselující pokrm.

  9. Z hlediska množství energie i celkového objemu pokrmu můžeme počítat s hlavním chodem, Najdou se ale situace, kdy si někteří dopřejí naši sladkou dobrotu jako součástí svačiny. Nejčastěji to budou sportovně naladění jedinci.

Odemkněte si tento recept

Po odemknutí se zobrazí seznam ingrediencí a postup přípravy receptu.

Doba přípravy

20 minut

Přibližná cena

43 Kč / celá porce

Kategorie

Hlavní chody

Vhodné pro







Podobné recepty